De eerste levensweken van het kalf bepalen het resultaat in de kalverhouderij

Date -

In de toekomst wordt de samenwerking tussen melkveehouderij en kalverhouderij nog belangrijker. Welke rol hebben wij hierin als erfbetreder? Hoe kunnen wij die verbeteren?

Tijdens deze bijeenkomst zullen verschillende sprekers ingaan op feiten en meningen over de invloed van de eerste levensweken van het kalf op het behalen van latere resultaten in de vleeskalverhouderij. MSD Animal Health zal ingaan op de effecten van een mogelijke 28 dagen regeling voor kalveren. Deze presentatie zal praktische adviezen geven, die de gezondheid van het kalf bij een langer verblijf op het melkveebedrijf stimuleren met behulp van een "Bescherm, Behandel en Beheers-plan van aanpak". Daarnaast zal Sandra Mostert, lactatiekundige en tevens melkveehoudster, een inkijk geven in haar werk en de verschillen en overeenkomsten tussen de humane levensstart en de start van pasgeboren kalveren schetsen om hiervan te leren. Als afsluiter zal Denkavit ons meenemen in de verbinding tussen de melkvee- en kalverhouderij met Programmakalf. Één keten waarin kennis en data gedeeld wordt, met als resultaat gezondere en sterkere kalveren in zowel de melkvee- als kalverhouderij. Hoe kunnen we samen het kalf nog beter tot waarde brengen? Laat je inspireren en discussieer mee!.

Voorafgaand aan deze bijeenkomst kunt u bij interesse deelnemen aan een rondleiding door de fabriek en het lab.

Datum: 16 maart 2023
Tijdstip: 10.15 uur tot 17.00 uur
Locatie: Denkaveal, Gruttoweg 7a, Stroe

Programma

Optioneel
10.15 uur Ontvangst
10.30 uur Rondleiding fabriek en Lab
12.00 uur Lunch

Bijeenkomst
13.30 uur Opening door Noud Janssen
13.45 uur Presentatie Ruben Tolboom, MSD Animal Health
14.30 uur Presentatie Sandra Mostert, lactatiekundige
15.00 uur Pauze
15.15 uur Presentatie Jan Doornbos en Bert Eggens, Denkavit
16.00 uur Borrel
17.00 uur Einde bijeenkomst

Let op: deze bijeenkomst is 2,0 PE punten waard.
Aan de cursus zijn 3 CPD-credits toegekend.

Kosten voor deelname bedragen voor leden € 60 (excl. BTW) en voor niet-leden € 85 (excl. BTW).

Bent u lid van Agrivaknet en wilt u zich aanmelden? Maak dan eerst een account aan zodat u de ledenprijs betaalt voor onze bijeenkomsten. Wij zetten uw account dan om en vanaf de volgende werkdag kunt u inloggen en aanmelden. Nog vragen? Neem dan contact met ons op via secretariaat@agrivaknet.nl.

Vragen?

Henriƫtte Rozendaal locatie: Speuld
info@henrietterozendaal.nl 0616-343859