Landelijke Jongerendag – Het kalf centraal

Date -

Save the date | 19 april 2024. Het kalf als verbindende schakel tijdens Jongerendag melkvee- en kalverhouders

Onder het motto ‘Presteren doe je niet alleen!’ organiseren de kennismakelaars Lilian van Uhm en Henriëtte Rozendaal op 19 april 2024 een landelijke jongerendag. Tijdens deze dag komen jonge melkvee- en kalverhouders alles te weten over optimale samenwerking tussen beide sectoren. Het doel: een duurzame en maatschappelijk gewaardeerde toekomst voor beide sectoren.

Melkveehouderij en kalverhouderij zijn met elkaar verbonden via het kalf. Om melk te kunnen produceren krijgt een koe kalveren. De melkveehouderij houdt alleen de kalveren aan die zij op termijn kunnen inzetten voor de melkproductie. In de kalverhouderij wordt van de overgebleven kalveren een waardevol product gemaakt: kalfsvlees. Nu er meer wetten en regels op beide sectoren af komen, wordt samenwerken belangrijker.

Tussen 18 en 35 jaar
De dag wordt gehouden in Hart van Holland in Nijkerk en is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar die (nu of in de toekomst) werkzaam zijn in de melkveehouderij, collecterende handel of kalverhouderij. Met inspirerende sprekers en inhoudelijke workshops leren deelnemers van beide sectoren en daarnaast hoe ze de onderlinge samenwerking kunnen verbeteren.

Deelname gratis
Het programma duurt van 10.00 tot 16 uur en is inclusief lunch en borrel. Deelname is gratis. Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@henrietterozendaal.nl of melkveehouderij@kennismakelaarsdierhouderij.nl.

Partners
Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage vanuit Colland Arbeidsmarkt, LTO, ZuivelNL, Vereniging van Kalverhouders (VVK), Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK), Centrum Voor Innovatief Vakmanschap en het Sta Op Fonds. Partners zijn daarnaast ook het NAJK en Vee&Logistiek.

Meer informatie: www.hetkalfcentraal.nl